X

beefjerky.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

X

Naročila sprejemamo non stop vse dni v tednu!

©dizajn spletlab.si
® ™ beefjerky.si - vse pravice pridržane

Svarog Zavod Zrnje - promocija zdravega in varnega življenja


Domača stran zavoda, ki je nevladna, neprofitna in humanitarno usmerjena organizacija ustanovljena z idejo in željo po osveščanju in izobraževanju otrok ter odraslih.

Slovenci vsak dan bolj razumemo pomen lokalne hrane

AGRA 2017 Bronasta medalja (Beef jerky ORIGINAL)   AGRA 2018 Bronasta medalja (Beef jerky ORIGINAL)

AGRA 2019 Srebrna medalja (Beef jerky ORIGINAL)AGRA 2019 Srebrna medalja (Beef jerky DIMLJENO)AGRA 2019 Zlata medalja (Beef jerky ČILI-SRIRACHA)


TRGOVINA
KONTAKT-beefjerky.siKONTAKT-beefjerky.si
KONTAKTKONTAKT

SVAROG
Svarog (tudi Tvarog, Rarog, Rarach, Jarog, Svarun) je slabo poznano slovansko božanstvo, ki velja za očeta Svarožiča/Svarožičev; po ruski legendi je tudi stari kralj med ljudmi. Ipatska kronika posebej potrjuje, da so Slovani s Svarogom imenovali nebo. Ime Svarog po Moszynskem izhaja iz sanskritskega korena svar v pomenu »bliskanje, nebo, sonce«. Tudi po Petazzoniju je ime povezano s sanskritskimi besedami svar, surya (sonce), svarga (nebo). Swarga pomeni »sijoče, žareče nebo«. Martynav preko osetske pridevniške končnice -ak ali -ag in preko skitske pridevniške končnice -akos in -agos sklepa, da Svarog pomeni pridevnik s pomenom »sijoči«.

Svarog naj bi bil oče sonca in ognja: iz ljudskega pripovedištva namreč vemo, da sta bila med Slovani tudi mesec in zvezda danica brat oziroma sestra soncu in ognju. Potemtakem bi lahko bila Svarožičev (Svarogovih otrok) cela vrsta. Nekatere interpretacije Svaroga razlagajo kot brezdelnega boga stvarnika (deus otiosus). Svarog naj bi bil breztelesen nebeški bog, tudi Ipatska kronika sporoča, da so Slovani s Svarogom imenovali nebo. Zdi se, da je Svarog tudi najprimernejši nadomestek za nekdanjega indoevropskega Dyau Pater-ja, ki so ga predniki Slovanov morali poznati, in ki je bil verjetno zaradi iranskih vplivov pozabljen.
Vir: Wikipedia

Svarog kontakt

Pišite nam in z veseljem vam bomo posredovali vse informacije!

Vedno ste dobrodošli

ZRNJE - zavod za promocijo zdravega in varnega življenja

Cesta bratstva in enotnosti 20, SI-8330 Metlika

+ 386 31 571 032

Tukaj nam lahko napišete vaše komentarje, predloge, pohvale, kritike ali naročila. Lahko pa nas kontaktirate kar tako, saj ste vedno dobrodošli.


Prizadevamo si, da bi se količine pri nas pridelane in predelane kakovostne in varne hrane za nacionalno samooskrbo nenehno povečevale.

Zavod Zrnje - promocija zdravega in varnega življenja

Delite nas na socialnem omrežju

beefjerky.si

LIST

podatki za pošiljanje

podatki za račun

eur

eur

eur

eur